BAŞKANIMIZIN 15 TEMMUZ MESAJI

Belediye Başkanımız Evren Evrim Özdemir, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında milletin kararlılığına ve geçmişte vatan müdafaası için yapılan savaşları hatırlatarak ülkeyi bölmek isteyenlerin başarılı olamadığını ve hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını söyledi.

Özdemir, mesajında “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz’da, meydanlarda tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Güzel ülkemiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Tüm dünya şunu görmüştür; Türk milleti ülke bütünlüğüne zarar verecek, milletimize karşı yapılacak her eylemde yaşlısı, genci, kadını, erkeği birer Mehmetçik olur ve hainlere asla geçit vermeyecektir.

Şair Orhan Şaik Gökyay’ın dediği gibi: “Bu vatan, toprağın kаrа bağrında Sırаdаğlаr gibi duranlarındır; Bir tarih boyunca, onun uğrunda Kendini tarihe verenlerindir.” Bu cennet vatan için canını feda eden şehitlerimizi şükranla yad ederken gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.