İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

İlçemizde 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında Şehit Tamer ÖZDEMİR’in ilçemiz Merkez Mahallesi’nde ki mezarlığı ziyaret edildi.

Ziyaret sonrasında Şehit Yavuz Selim ŞAHİN'in babası İsmail Hakkı ŞAHİN'i evinde ziyaret eden heyet şehidimizin yakınlarıyla bir süre sohbet etti.
ilçemiz Merkez Camii’nde Kur’an Tilaveti ve Mevlidi Şerif okunurken Torul Kalesi Tuğrulbey Otağı’nda şehit yakınları ve gazilerimiz ile bir araya gelindi.

15 Temmuz Şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında ilçemiz Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanımız Sayın Evren Evrim ÖZDEMİR, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.” ifadelerine yer verdi.

Program sinevizyon gösterileri ile birlikte son bulurken etkinliğe çok sayıda vatandaşımız katıldı.